Jahodovo-rebarborová drobenka

19. června 2009 v 20:47 | Petra |  Recepty
Dnes jsem v televizi zahlédla recept, který mě zaujal a protože jsme měli doma všechny potřebné suroviny, hned jsme si jej dnes zkusili na večeři. Tušení nezklamalo, bylo to ÚŽASNÉ a SKVĚLÉ.




Takže tady je recept:

Potřebujeme:
jahody,
rebarboru,
hnědý cukr,
drobenku udělanou z 80g másla smíchaného s 100g hladké mouky a 100g moučkového cukru.

Na zapékací mísu navrstvíme rozkrájené jahody a pokrájenou syrovou rebarboru, prosypeme cukrem a chvíli počkáme, než ovoce pustí šťávu. Poté posypeme drobenkou a dáme péct. Utekla mi informace jak dlouho a na kolik stupňů péci, tak jsem pekla asi půl hodinky na ca 160 stupňů.

Hotové podáváme klidně jen tak, případně se šlehačkou, zakysanou smetanou, créme fraiche,...zkrátka fantazii se meze nekladou. Prý se dá udělat klidně i ze švestek kombinovaných např. s mandlemi nebo hruškami. Určitě vyzkoušíme i tyto varianty, protože je to vážně mňamka!




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama