Kachní prsa na jablkách a česneku

18. listopadu 2009 v 12:36 | Petra |  Recepty
Naprosto úžasný receptík vznikl podle inspirace šikovných "selek" z Livingu. Ty kombinaci masa s jablky a česnekem vyzkoušely spolu s kuřecím masem, já tu měla kachní prsa, tak jsem zkusila s nimi a je to úžasná mňamina:)

Potřebujeme:
kachní prsa,
jablka (já použila 3 velká),
česnek (dala jsem jednu palici),
trochu hladké mouky na zaprášení "omáčky"
bramborový knedlík (dělávám "práškový" značky Amylon).
Postup:
Kachní prsa nasolíme. Tuto část u nás dělá manžel, nicméně soli se na kachnu nebojte, horší je kachna nedosolená než-li přesolená:) Do pekáčku nakrájíme oloupaná, jádřinců zbavená jablka, přidáme jednotlivé stroužky oloupaného česneku, na to položíme maso, malinko podlijeme vodou a dáme do trouby. Já pekla ca na 180 stupňů konvenční topení (ne horkovzduch). Pekla jsem asi hodinu a čtvrt. Jablka musela být úplně měkká. Mezitím jsem si přichystala těsto na bramborové knedlíky - je to úplně snadné, jen se obsah sáčku smíchá se studenou vodou, zpracuje a chvíli nechá odstát. Zaváříme je do vroucí osolené vody a vaří se asi 15 minut. Samozřejmě můžete připravit br. knedlík i klasický nebo koupit hotový v krámě...Mezitím se upekla jablíčka, takže jsem vyndala maso, jablka a česnek jsem rozmačkala vidličkou a zaprášila ca jednou lžíci hladké mouky, aby se "omáčka" spojila. Opět jsem vrátila maso a dala zpět do trouby. Mouku přidejte zhruba v době, kdy dáváte vařit knedlíky. Podle chuti můžete ovocno-česnekovou směs malinko přisolit, případně přidat třeba trochu pepře...
A hotovo, můžete servírovat.
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama