Pudingoš

18. listopadu 2009 v 12:58 | Petra |  Recepty
Tenhle recept je ze slovenského mimibazaru a přivedly mě na něj kuchařinky z žena-in :)
Stejně jako většina jsem dávku půlila a jako náplň použila do poloviny pudingovou připravenou podle původního receptu (jen "heru" jsem nahradila máslem, protože ty rostlinné "pečící" tuky u nás nefrčí...)a druhou půlku jsem naplnila ořechovou nádivkou podle babičky (ořechy se namelou, smíchají s kakaem, moučkovým cukrem a rozředí mlékem - žádné svařování, spařování,...prostě jen frk-frk a je hotovo).

Tak a recept na těsto na pudingoše (uvádím už tu půlenou podobu):
450 g hladké mouky,
5 dkg moučkového cukru,
1 droždí (preferuji čerstvé, ne sušené),
2 dcl mléka,
2 PL oleje,
1 vanilkový cukr,
1 prášek do pečiva.

A pudingová náplň:
300 ml mléka,
1 vanilkový puding,
1,5 PL cukru,
125 g másla.
Uvaříme hustý puding a zašleháme do něj máslo. Před kladením na těsto musí úplně vychladnout.

Těsto si necháme vykynout v pekárně. Poté vyklopíme, rozdělíme na 4 díly, každý díl rozválíme a potřeme jednou náplní. Překládáním složíme do "nohavice", připravíme si vždy dva díly a ty potom smotáme. Postupovala jsem tak, že jsem přes sebe dala ve středu a odtud smotala na jednu a na druhou stranu. Položíme na plech a ještě necháme v troubě při teplotě do 50 st. chvíli vykynout. Poté pečeme v troubě ca na 170 stupňů asi 40 minut. Vyndáme a necháme chvíli vychladnout. Nakonec pocukrujeme a krájíme plátky.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama