Utopenci

21. prosince 2009 v 18:47 | Petra |  Recepty
Tradiční vánoční dárek - drobnost pro pánskou část naší rodiny představují doma nakládaní utopenci.
Dělávám je podle tohoto receptu:

Suroviny:

špekáčky (kupujeme v Globusu, jsou tam výborné),
cibule,
paprika, zelí,
ocet,
koření - nové koření celé, pepř celý, bobkový list

Postup:
Svaříme se vodu s octem v poměru 1:1, do které přidáme nové koření, pepř a bobkový list (v původním receptu mám poměr na 1 špekáček 4 zrnka pepře a 1 nového koření, na 3 špekáčky pak 1 bobkový list, nicméně dávám podle oka). "Lák" necháme zchladnout a mezitím si oloupeme špekáčky a cibuli, nakrájíme zelí, papriku i cibuli na kousky, špekáčky krájím na plátky, lépe se naloží a jsou chutnější, než když se jen nakrojí nebo nechají na půlky. A plníme do připravených nádob, špekáčky prokládáme zeleninou podle toho, jak moc jí tam chceme mít. Já třeba mám ráda hodně zeleniny a méně masa, takže pokud dělám pro sebe, dám si bohatě zeleniny, jinak víc masa. Jakmile máme naplněno, zalejeme vychladnutým nálevem, zavřeme a necháme ca 1 týden naložit. Jako vánoční dárek se osvědčují ideálně, protože vydrží na Silvestra, kdy přijdou velmi vhod:))

Dobrou chuť!

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama