Domácí tekutá čokoláda - poleva

17. února 2010 v 17:28 | Petra |  Recepty
Milujete různé dezerty s tekutou čokoládovou polevou?
My ano, ale ne vždy mám chuť a čas na přípravu klasické polevy a upřímně...nemívám v poslední době doma ani čokoládu na vaření:)
Proto jsem vyzkoušela domácí tekutou čokoládu a je výborná, takže se jdu podělit o recept:
Potřebujeme:

1 máslo,
1/2 l mléka,
12 PL cukru,
1 balíček kakaa,
1 vanilkový puding.

Příprava je velice jednoduchá - všechny suroviny dáme do mísy a tu do vodní lázně. Vše pak řádně promícháme a vaříme do zhoustnutí za občasného míchání (ke konci teda už musíme míchat pořád, aby směs tuhla rovnoměrně).
Takhle vypadá po uvaření:

A nalitá - ještě teplá - v lahvi od mléka:


Hned po přípravě jsem polevu využila a udělala jahodovo-tvarohovo-čokoládové poháry. Použila jsem doma připravenou mraženou jahodovou dřeň (namačkané jahody s cukrem, které uložím do skleničky do mrazáku) a tvaroh ušlehaný s trochou mléka a oslazený vanilkovým cukrem.


Druhý pokus s čokoládou byl domácí "dezert Míša" - tvaroh připravený stejně jako výše (jen rozředěný malinko mlékem a oslazený) a k tomu porce tekuté čokolády. Chutná to opravdu stejně jak dezert, který se prodává - dnes za nekřesťanské peníze, takhle ho máte za pár korun domácí a naprosto čerstvý:)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Janah Janah | Web | 17. února 2010 v 23:19 | Reagovat

Asi si udělám další Tučný den  :-D  ;-)

2 Petra Petra | Web | 18. února 2010 v 10:52 | Reagovat

[1]: Občas je to potřeba:-)

3 Blanka Blanka | Web | 18. února 2010 v 12:50 | Reagovat

Teda Petruš,vy si doma dopřáváte...a samé lepší dobrůtky.A děláš chutě nám všem.Recept jsem si uložila a určitě ho časem vyzkouším :-)

4 Kejt Kejt | Web | 20. února 2010 v 10:08 | Reagovat

Téééda, úžasné!!! :-D

5 Luci Luci | 7. března 2011 v 19:43 | Reagovat

Hmm.. parádní nápady na doobrůtky :-)  :-D  ;-)

6 d d | 13. července 2011 v 16:49 | Reagovat

fakt dobre :-P

7 Dasa Dasa | E-mail | 26. ledna 2013 v 21:22 | Reagovat

Dekuji mnohokrat za tento recept, hledam ho takovou dobu. Moje maminka nam delavala tento tvaroh slehany s cokoladou - presne jak rikate, ktery prodavaji za silene penize - zitra jdu varit. Diky :-P

8 Monika Monika | 30. května 2014 v 19:44 | Reagovat

Muzu se zeptat, jak dlouho asi vydrzi? a kde skaldujete? diky, je to bomba ;-)

9 Juhi Juhi | 3. června 2015 v 11:50 | Reagovat

Karlovarská čokoláda dle tradičních receptur:

http://www.karlovarskacokolada.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama