Hovězí závitky

24. dubna 2010 v 11:23 | Petra |  Recepty
bb



Dnes pro vás mám tip na - klidně i svátečnější - výborný oběd. Měla jsem tu krásné zadní hovězí, z kterého se daly udělat pořádné plátky. Ty jsem rozklepala, osolila, opepřila, potřela plnotučnou hořčicí a pokladla plátkem šunky, kouskem pórku a přidala nakládanou kapii. Celé jsem svinula, omotala provázkem, aby to drželo. Osmahla jsem na sádle, pak jsem vyjmula, osmahla ve výpeku cibulku nakrájenou na drobno a přidala zpět závitky. Zalila jsem vodou, ochutila vegetou, přidala pár zrnek naloženého zeleného pepře a šoupla do trouby. V té jsem dusila do měkka, pak jsem zahustila "záklechtkou" z mouky a vody a nechala ještě provařit. Podávali jsme s rýžo-pohankou (rýže s pohankou vařené společně v poměru zhruba půl na půl - je to výborné, chutná nám víc než samotná rýže).
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Blanka Blanka | Web | 26. dubna 2010 v 21:13 | Reagovat

Tak jsem si říkala,co to máš za přílohu-že to nebude jenom rýže a ona to je pohanka s rýží :-) Ten nápad pak šupnout do trouby je zajímavý :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama