Hovězí pečeně

29. června 2010 v 17:19 | Petra |  Recepty
Opět bod pro pomalý hrnec:-)
Jednoduché, chutné, bezpracné hovězí...
Potřebujeme kus zadního hovězího, ten osolíme, opepříme (já použila koření na steak), poklademe anglickou slaninou a okolo rozložíme pokrájené dvě cibule. Podlejeme asi tak panákem vody a dáme pomalit.
b

Pomalila jsem asi 4,5 hodiny na I. stupeň.
c

Poté jsem rozmixovala ve výpeku cibuli i plátky anglické a bylo hotovo. Pánové si poručili jako přílohu hranolky, já si dala jen se salátem.
d
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 29. června 2010 v 17:55 | Reagovat

Vypadá to úžasně! Já jsem teď líná vařit, nemám doma manžela a jen pro sebe se mi nechce. :-D

2 Petra Petra | Web | 29. června 2010 v 19:46 | Reagovat

[1]: babi - byla to mňamka, měkkoučké, křehoučké, šťavnaté. Kdybych neměla doma muže (nebo kdyby byl ochotný aspoň někdy obědvat v práci), tak taky s pucíkem tak nevaříme a dáme si klidně třeba krupicovou kaši, takhle musí být každý den pořádný jídlo, ať má živitel sílu do pracovního procesu :-D

3 Jitka Jitka | Web | 29. června 2010 v 21:14 | Reagovat

Dusila jsi to, nebo jen tak bez pokličky? Nerozumím výrazu pomalit.Nebo jsi to dala do trouby péct? Vnuk má rád hovězí a tak bych to zkusila.

4 Petra Petra | Web | 29. června 2010 v 21:20 | Reagovat

[3]: Jitko, je to dělané v pomalém hrnci - nedávno jsem tu dávala článek právě o principu vaření v pomalém hrnci. Jinak by to šlo určitě i v troubě při nízké teplotě, normálně pod pokličkou;-)

5 Blanka Blanka | Web | 29. června 2010 v 21:51 | Reagovat

Petruš ty nám děláš chutě.Vypadá to krásně :-D Taky musím vařit každý den,protože během školního roku Natálka nechce jíst ve školní jídelně-nechutná jí tam a manžel taky jí až doma.Takže musím každý den navařit dopředu na ten další ;-)

6 Jana Jana | Web | 30. června 2010 v 7:27 | Reagovat

Peti, my jsme zatím s přítelem sami, takže přes týden chodíme na obědy do práce a o víkendech občas uděláme nějakou rychlovku (pokud jsme doma :-)) ale až budeme mít mimčo, určitě si hrnec koupím a vyzkouším všechny tvé recepty, protože vypadají fakt báječně! Tak doufám, že do té doby blog nezrušíš! :-)

7 Petra Petra | Web | 30. června 2010 v 9:48 | Reagovat

[6]: Jani - rušení neplánuju, naopak doufám, že bude mít blog pořád příznivou odezvu a bude tedy důvod pro jeho pokračování;-)

8 Jitka Jitka | Web | 30. června 2010 v 13:36 | Reagovat

[4]:O tom hrnci slyším poprvé, musím se podívat oč tu kráčí. Děkuji za odpověď. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama