Segedínský guláš v pomalém hrnci

18. června 2010 v 19:06 | Petra |  Recepty
Opětovná chvála pomalému hrnci:-)
Nebojte, se slíbeným článkem o PH na vás stále myslím, slibuji, že bude...jen jsem se k němu zatím nedostala, ale určitě vám to již brzy sepíši...Zatím vás "namlsám" dalším zaručeným úspěchem - segedínem.

Přitom je to táááák snadné:
Vepřové maso (nejčastěji používám plecko, ale můžete i kýtu, krkovici, bůček,...prostě co kdo rád) nakrájet na kostky (dělám z ca kila masa), ty vložit do nádoby PH, osolit, opepřit, přidat dvě lžičky červené papriky sladké, jednu lžičku papriky pálivé a dvě lžíce hladké mouky a oleje. Vše promíchejte a přidejte jednu na jemno nakrájenou cibuli a půl kila-kilo kysaného zelí. Znovu promíchejte a zapněte asi na 6 hodin na stupeň I, nebo na čtyři hodinky na II. Asi hodinu před koncem vaření do guláše přidejte smetanu na vaření (tu 12%, já dávám skoro celou tu půllitrovou krabičku). A je to hotové. S domácími houskovými knedlíky rozhodně jedno z našich oblíbených jídel:
seg.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Janah Janah | Web | 18. června 2010 v 23:08 | Reagovat

Tohle taky dělám, téměř stejným způsobem, jen dávám kysanou smetanu :-P

2 Kjt Kjt | Web | 19. června 2010 v 15:00 | Reagovat

Mňam! Taky ho takhle miluju!! Ale dnes jsem dělala květákové placičky  :-) ;-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama