Svíčková na smetaně v PH

9. června 2010 v 16:32 | Petra |  Recepty
Další úspěch pomalého hrnce. Přitom naprosto jednoduché a výborné:-)
Nejprve si připravíme zeleninu - já používám mraženou směs na svíčkovou a přidávám zavařenou zeleninovou směs Halali. Nejprve tedy mraženou zeleninu osmahnu na másle, poté přimíchám Halali, přisypu pár zrníček nového koření a celého pepře a do této směsi naložíme nasolené maso (já dávám hovězí zadní). Takto nechám v lednici do druhého dne.

sv
Ráno jsem potom takhle přímo z lednice zapnula v pomalém hrnci na stupeň II, na 3,5 hodiny.

bb


Poté už bylo maso naprosto měkkoučké, tak jsem je vyjmula a vložila na plíšku do trouby, aby zůstalo teplé.
Zeleninu jsem poté rozmixovala, přidala zakysanou smetanu a smetanu na vaření, dochutila trochou cukru a povařila na sporáku.

bbb


Podávali jsme s kynutým houskovým knedlíkem (těsto připravila pekárna:-)). Kdo má rád, přidá si ještě brusinky (dala bych si, ale svíčková byla neplánovaná akce, takže jsme neměli doma:-))
Dobrou chuť.

bbbb
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 9. června 2010 v 20:39 | Reagovat

Klasika, jedno z nejlepších jídel. Mňam! :-)

2 Barunka.l Barunka.l | Web | 9. června 2010 v 22:18 | Reagovat

Asi budu úplně mimo, ale ráda bych se zeptala, v čem je pomalý hrnec lepší? Pořád o tom někde čtu a pořád nemůžu to kouzlo odhalit ;-)

3 Barunka.l Barunka.l | Web | 9. června 2010 v 22:19 | Reagovat

A jen tak mimochodem, ta svíčková vypadá nádherně, hned jsem na ni dostala chuť...

4 Petra Petra | Web | 10. června 2010 v 8:55 | Reagovat

[2]: Barunko, díky za chválu, byla fakt výborná:-). Kouzlo pomalého hrnce tkví v několika bodech - aspoň tedy pro mě, asi to sepíšu jako samostatný článek, protože se setkávám s tím, že to zajímá poměrně dost lidí, tak vydrž, zapracuju na tom;-)Ale poměrně výrazné kouzlo je v naprosto dokonale připraveným mase - je neuvěřitelně měkkoučké, přitom ale zůstává úžasně šťavnaté a příprava je (téměř) bez práce a bez nutnosti hlídání a dohlížení na vaření...více bude určo v článku:-)

5 Jana Jana | Web | 10. června 2010 v 12:24 | Reagovat

Peti, také by mě zajímalo, co je ten pomalý hrnec. U Tebe jsem o něm četla prvně. Těším se na článek :-)

6 Barunka.l Barunka.l | Web | 10. června 2010 v 22:21 | Reagovat

Děkuji, počkám si na článek. Já jen nevím, jestli bych byla schopná takovou dobu čekat na jídlo, aniž bych ochutnávala a užďibovala ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama