Kuřecí prsa se smetanovou omáčkou z pomalého hrnce

28. února 2011 v 19:11 | Petra |  Recepty
Po delší době opět receptík z pomalého hrnce...
Tentokrát na výborné kuřecí masíčko...
A opět velmi jednoduchá příprava:-)
Do pomalého hrnce vložíme kuřecí prsíčka (já zapomněla vyndat maso, takže jsem ráno vkládala přímo zmrzlé z mrazáku), malinko podlijeme vodou (dala jsem ca dvoudecilitrovou skleničku), do vody jsem rozdrobila jednu kostku slepičího bujonu, maso jsem navrch okořenila čerstvě mletým pepřem a zapnula na šest hodin na stupeň I. Jelikož bylo brzy ráno, tak jsem se poté odebrala zpět do postele a nechala oběd na pospas hrnci:-). Asi hodinku před dovařením jsem upomalené maso zalila šlehačkou a poté uvařila v osolené vodě předpřipravené chlazené gnochci. Ty jsou za chviličku, takže jakmile vyplavaly, tak jsem je slila, propláchla a vložila do hrnce k masu se šťávou a nechala tam společně vše prohřát a prolnout chuti. Toť vše:-). Do omáčky lze krásně přidat v podstatě jakoukoli zeleninu - výborná je varianta s listovým špenátem nebo např. s kolečky pórku.
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marie Marie | 28. února 2011 v 21:27 | Reagovat

To vypadá dobře,já to dělám v troubě.Dám noky,může se dát česnek brokolice,špenát,osolim,opepřim dám okořeněné kuřecí prsa a zaliju šlehačkou a peču.

2 Janah Janah | Web | 28. února 2011 v 23:43 | Reagovat

Už aspoň vím, čím zase svůj pomalý hrnec zaměstnám :-P

3 Jarka Jarka | Web | 1. března 2011 v 10:24 | Reagovat

Pomóc, já vůbec neznám pomalý hrnec! ??? Mám papiňák, ale ten se využívá k tomu, aby bylo jídlo hotové dřív. Vařit šest hodin na jedničku, to koukám jak puk. 8-O Je fajn, že se do toho hrnce může dát maso přímo z mrazáku. :-) Oběd vypadá moc chutně, kuřecí masíčko, máme rádi. :-P

4 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 1. března 2011 v 20:02 | Reagovat

To je pohodička jít si lehnout a pak čáry máry pomalý hrnec vaří takové dobroty. :-)

5 Petra Petra | Web | 1. března 2011 v 20:10 | Reagovat

[1]: Maruško - jj, dřív jsem taky dělávala v pekáčku v troubě. V pomaláči to má tu výhodu, že je to víc šťavnatý to masíčko z toho pak...

[2]: Jani tak dobrou chuť:-)

[3]: Jarko, pomalý hrnec je výborný vynález, v receptech tu mám víc hokus-pokusů právě z pomaláče, je tam i článek přímo o principu pomalýho hrnce. Já jsem do něj zamilovaná, zrovna dnes byla svíčková na smetaně z pomaláče:-)

[4]: Maruš jj, hrnec vaří, já spím a probudím se do provoněné domácnosti, co víc si přát:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama