Valentýnská mňamka

14. února 2012 v 17:18 | Petra |  Recepty
Ahoj všichni!
Nevím, jestli jsem to už psala nebo ne, ale Valentýn se u nás neslaví. Teda určitě ne v tom komerčním slova smyslu...nikdy jsme si nepořizovali žádné dárky, neutráceli jen kvůli tomu, že je Valentýn...Mou letošní jedinou "úlitbou" Valentýnovi bylo dnešní, vydařené vaření:-)

Jedná se o kuře na tymiánu a dobromysli s plněnými bramborami.
Příprava je poměrně jednoduchá.
Použila jsem kuřecí prsa, která jsem si vypreparovala z celého kuřete (stehna jsme poobědvali včera pečené s rýží:-)). Na prsním steaku jsem nechala pro efekt i ten pahýlek od křídla, jinak je vykoštěné. Na povrchu zůstala kůže. Maso jsem osolila, opepřila a opekla na másle, ve kterém jsem po rozpuštění promíchala dvě lžíce čerstvého tymiánu (to je jediná bylinka, která nám na zahradě zatím vydržela i v mrazech použitelná:-D), sušenou dobromysl, trochu kari, trochu červené sladké papriky a trochu sušeného česneku. V tom jsem pak zprudka opekla kuřecí prsa, nejprve stranu s kůží, pak i z druhé strany. Poté jsem maso podlila vodou a pod pokličkou podusila asi dvacet minut. Pak maso vyjmula, do výpeku přidala trochu hořčice a soli a nechala provařit. Na závěr jsem přilila kapičku smetany ke šlehání a zahustila taveným sýrem. Podávali jsme s plněnými pečenými brambory (brambory vcelku i se slupkou ovařit skoro doměkka ve vodě, po vychladnutí rozkrojit na půlky, vydlabat, vnitřky smíchat s pokrájeným pórkem, solí, pepřem a zakysanou smetanou, naplnit zpět do lodiček a v troubě zapéct) a zeleninový salát.

A tak mě napadá, že i tenhle recept vlastně můžu přihlásit k Leničce do soutěže, takže opět vaříme s heslem "Vraž do toho kopu lásky":-)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Lucie Lucie | Web | 14. února 2012 v 17:38 | Reagovat

Peťko, to vypadá náramně a voní to až sem ke mně!:-D Tymián ani oregano na maso nepoužíváme, a tak bych ráda ochutnala takovouhle pro mne novou chuť :-) Zkusím to někdy udělat, musí to být moc dobré :-) Já bylinky ráda :-)

2 Petra Petra | Web | 14. února 2012 v 17:59 | Reagovat

[1]: Luci, já našla podobný recept, mělo v tom másle být rozmícháno pár lžic provensálského koření...směs jsem tu neměla, tak jsem dala, co jsem našla a co jsem si říkala, že by tam mohlo být dobrý:-). Ten tymián byl jediná čerstvá možnost, jediný přežívá i v těch mrazech, co byly, jinak se nedala použít ani petržel, i ta pomrzla:-D

3 Alis Alis | Web | 14. února 2012 v 18:09 | Reagovat

Ahoj Peťo, mňam.. parádní večeře!!! A´t chutná :-)  :-)  :-)  :-)

4 Jarka Jarka | Web | 14. února 2012 v 18:33 | Reagovat

Nevím, jak bych pochodila u manžela s tím "voňavým" kořením, ale receptík je to výborný, šťávička určitě taky a i ty zapečené brambůrky. :-P Myslím, že takou mňamku, manžel určitě ocenil. :-D

5 Lenka včelka Lenka včelka | Web | 14. února 2012 v 18:51 | Reagovat

Peťo, tak toto nemá chybu !!
Koření, zvyšuje toužení. Mňammmm
Děkuju za další recept. Pa pááá. :-)

6 Šavrda Šavrda | Web | 14. února 2012 v 18:59 | Reagovat

Petí, mě úplně tečou sliny! :-) Recept musím opsat a prostě si ho musíme udělat! Mňam! A ten salát (zejména kukuřice) úplně láká! ;-) A my si občas také děláme plněné brambory, sice zase jinak, ale i tak jsou mooooc dobré! A ty tvoje vypadají lákavě. :-) Už se těším, až si to uvaříme. :-)

7 Blanka Blanka | Web | 14. února 2012 v 19:43 | Reagovat

Ahoj Petruš!!!
Tymián i oregáno máme rádi,takže věřím,že i tahle dobrota by nánm určitě chutnala.Vydlabané brambůrky si zase určitě uděláme,máme je moc rádi a obměňujeme náplně :-)

8 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 14. února 2012 v 19:43 | Reagovat

Peti, tak tohle rozhodně musím zkusit. Tymián mám, dobromysl někde seženu, recept vypadá jednoduše a přitom jako bych tu chuť a vůni cítila až tady :-)

9 Helena Helena | Web | 14. února 2012 v 20:16 | Reagovat

Peti, tymián miluji a s tou hořčičnou omáčkou to zní hodně zajímavě...
Přeji krásný večer, Helena

10 Věrka Věrka | Web | 14. února 2012 v 20:39 | Reagovat

Hezký večer Peti.Páni to je dobrůtka-jsem dostala hlad :-)Musela to být dobrůtka.Měj se mooc hezky... :-)

11 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 14. února 2012 v 20:57 | Reagovat

Kuřátko milujeme na všechny možné způsoby a nemusí být ani Valentýna. :-)

12 Janka Janka | Web | 14. února 2012 v 21:00 | Reagovat

Ale slavíte!!Takové dobré "papu", to je oslavou samo o sobě.Čím můžeš udělat radost chlapovi?? Jídlem a ještě něčím jiným.....Peťo, když jsem si přečetla tvůj komentář k mému příspěvku k článku Fífa s dědečkem, tak jsem se mohla umlátit smíchy. Barvitě jsem si totiž celou situaci dovedla představit. Vystihla jsi to a popsala fantasticky.:-D  :-D

13 Iva Iva | Web | 14. února 2012 v 21:50 | Reagovat

Ahoj Péťo. Také neslavíme Valentýna. Připadá mi to zrovna tak komerční jako dříve MDŽ. Pokud se někdo v rodině rozhodne dát někomu kytičku nebo dáreček mimo svátek a narozky, nemusí to být na Valentýna. My jsme dnes slavili Valentýna žemlovkou. Ale udělala jsi dnes dobrůtku. :-D  ;-)

14 helena-b helena-b | Web | 14. února 2012 v 22:27 | Reagovat

Tak takovou dobrotu bych mohla jíst každý den,už od pohledu vypadá skvostně! ;-)

15 HanaL. HanaL. | 15. února 2012 v 2:38 | Reagovat

Ahoj Petruš, tak si myslím, že ten tvůj recept má šanci na vítězství nejen u Lenky. Měj hezké dny, HanaL.

16 Majka Majka | 15. února 2012 v 10:06 | Reagovat

Peti, vypadá to náramně chutně, určitě to taky vyzkouším. díky za inspiraci. Majka

17 Věra Věra | Web | 15. února 2012 v 11:53 | Reagovat

Péťo, tak to vypadá náramně. Hned si ukládám a vyzkouším. Krásný zachumelený den ... Věra :-)

18 Myška-Eliška Myška-Eliška | Web | 15. února 2012 v 18:36 | Reagovat

Mňam,Mňam sbíhají se mi sliny vypadá to moooc dobře.Stejně tak i ta Roládová želva :-)  8-O  :-x

19 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 16. února 2012 v 16:09 | Reagovat

Mňamka parádní jen co je pravda :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama