Be-Be střecha s banánem a něco navíc

13. března 2012 v 17:36 | Petra |  Recepty
Dnes tu mám tip na výborný dezert nebo dobrůtku ke kávě...Moc tahle záležitost chutná Lukášovi, který teď neustále vyžaduje "sušenkovou buchtu" k snídani:-)


Příprava je jednoduchá, potřebujeme:
1 balení BeBe sušenek světlých a tmavých,
2 banány,
tvaroh, máslo, zakysanou smetanu, šlehačku,...na krém
cukr

Na alobal naskládáme vrstvu sušenek BeBe jako šachovnici - ve třech řadách po sedmi sušenkách.


Na tuto vrstvu naneseme vrstvu krému, který jsem připravila tak, že jsem vyšlehala asi osminku másla s cukrem a smíchala s tvarohem (nebo dvěma, podle toho, kolik jich máte k dispozici:-)), zakysanou smetanou a šlehačkou tak, aby vznikl krém tak akorát "mokrý". Na vrstvu krému následuje vrstva sušenek, tentokrát barevně obráceně, než první vrstva, opět potřeme krémem, na prostřední řadu pak položíme dva banány za sebe, dopatláme skoro všechen zbytek krému a boční řady pomocí alobalu přiklopíme na banán - vznikne nám trojúhelníkový "tunel", který omatláme posledním zbytku krému a dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí ještě tunel potřeme čokoládou rozpuštěnou s trochou másla (nemusí být nutně klasická čokoláda na polevu, já třeba zpracovala i zbytky mikulášských figurek, které nám tu strašili od vánoc a mikuláše:-)). No a nejméně pár hodin, lépe do druhého dne uskladníme v lednici, aby sušenky změkly a chutě se prolnuly...Když do toho vrazíte kopu lásky, určitě neprohloupíte:-)
A co že je to "něco navíc" z nadpisu? Jen nafocený tip, jak lze taky udělat jablečný štrůdl z listového těsta zas trochu jinak...Inspirovala jsem se na svých oblíbených blozích, konkrétně u Péti, a tohle jsem vyrobila:
Postup stejný jak u klasického závinu z listového těsta, jen před pečením nakrájeno na šneky:-)
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 murkaeva murkaeva | E-mail | Web | 13. března 2012 v 17:51 | Reagovat

Petíšku mňkamky tu máš :-)a štrůdl jako šnečci jsou dobrý tip. My se vrátili od doktorky, Adámek si při vystupování z auta přirazil palec do dveří...tak tu zcela nevybíravě jím misku salátu Coleslaw, který jsem vyráběla včera večer. Je děěěsně dobrý :D tak si dávám na nervíky :-) Ikdyž mléčná studentská pečeť by byla asi účinější :D:D:D:D:D Měj krásný den :-)

2 Jarka Jarka | Web | 13. března 2012 v 18:15 | Reagovat

Banánovou Be-Be střechu už jsem jedla, ale sama ještě nevyráběla. Je to velká dobrota, ale taky pořádná kalorická bomba, po jednom kousku, jsem byla jak březí vlk. Ale opravdu - mňam!! :-P

3 Alis Alis | Web | 13. března 2012 v 18:20 | Reagovat

Ahoj Peťo, to jsou parádní dobrůtky :-)

4 Miška Mia =) Miška Mia =) | Web | 13. března 2012 v 18:30 | Reagovat

Bebe můžu a klidně i bez banánu, když přijde na věc, tak i bez tvarohu... Jen tak! Mňamka! Pomáhal aspoň Luki?
Prima večer,
MM.=)

5 Prťka Prťka | Web | 13. března 2012 v 18:41 | Reagovat

Jé Péťo :-) to je můj recept, to mám radost, že jsi ho vyzkoušela a ještě zvěřejnila. :-)

a ta bebe buchta vypadá báječně, jednou jsem jí jedla u babičky. Určitě jí také vyzkouším. :-D

6 helena-b helena-b | Web | 13. března 2012 v 19:45 | Reagovat

Peti,tu střechu jsem kdysi také vyráběla, potvrdím, že je moc dobrá a také dost sytá. Ten netradiční štrůdl mě zaujal, myslela jsem, že jsou to slaní šneci. Ten určitě vyzkouším. :-)

7 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 13. března 2012 v 20:53 | Reagovat

To už jsem někde viděla , ale sama ještě nedělala. Vypadá to dobře . :-)

8 Very Very | Web | 13. března 2012 v 21:30 | Reagovat

Péťo, tak tohle je opravdu velká dobroty, taky ji děláme a ještě máme recepty na dvě jiné mňamky z bébéček.Ani se LUkáškovi nedivím, že jí chce pravidelně ke snídani. Péťo mějte se doma mooc hezky :-)

9 HanaL. HanaL. | 13. března 2012 v 21:42 | Reagovat

Ahoj Petruš, ty prostě nezklameš nikdy. Střechu vyzkouším a ten štrůdl určitě taky. Ahoj, HanaL.

10 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 13. března 2012 v 21:45 | Reagovat

Peti, je skoro 10 večer a ty mi tady děláš takové chutě! Hned bych něco smlsla. Střechu znám, ale ten netradiční štrůdl nee a moc se mi líbí.

11 Iva Iva | E-mail | Web | 13. března 2012 v 22:09 | Reagovat

Ahoj Péťo, jsi šikulka. Tuto střechu znám a je výborná. :-D

12 Janka Janka | E-mail | Web | 13. března 2012 v 22:23 | Reagovat

Tedy ty stále něco kouzlíš a těm svým jenom podstrojuješ.Jsi výborná kuchařka!!! :-)  :-)

13 Květa Květa | Web | 13. března 2012 v 22:51 | Reagovat

Peti, tu stříšku jsem dělávala dost často, je skutečně moc dobrá, hodně sytá. Taky mne zaujali ti sladcí šneci. ty teda mooooc brzy udělám.
Pozdravuji všechny Pucíky a přeju hoooodně zdravíčka... :-D

14 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 14. března 2012 v 0:18 | Reagovat

Bóže tolik dobrot a v tento čas :-)

15 Janinka Janinka | Web | 14. března 2012 v 13:45 | Reagovat

Mňamózně vypadají obě mlsky :)!
Jednou jsem střechu dělala, ale nějak se mi nepovedla, takže to bylo poprvé a naposledy :-D.

16 Petra Petra | 14. března 2012 v 15:02 | Reagovat

Ahoj Peťi, jsem tu nová a ta střecha mě opravdu velice zaujala, hned zítra jí vyzkouším :) super :) budu se ráda vracet na jukandu :)

17 Ivana Ivana | Web | 14. března 2012 v 15:58 | Reagovat

Hned bych ochutnala :-)

18 Helena Helena | Web | 14. března 2012 v 16:52 | Reagovat

Peti, středu taky dělám, ale moc mě pobavil Lukášek - sušenková buchta, to je super!
Pa, Helena

19 Lenka včelka Lenka včelka | Web | 17. března 2012 v 21:28 | Reagovat

Ójééé, sušenková buchta :-) Lukášek jí hezky pojmenoval. Vypadá mňamózně.
Recept budeš mít brzo v dalším provizo rozcestníku. Ahoj a mějte se rodinko sluníčkově. :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)

20 Lucie Lucie | Web | 19. března 2012 v 12:24 | Reagovat

Bebe střechu také občas doma děláme a je hroozně moc dobrá, mňam :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama